Ouderen en jongeren, samen in gesprek!

Geplaatst 17-04-2020 19:15:49
Gemaakt door

Omschrijving

“Hoe bracht u vroeger samen met vrienden de tijd door?”

“Welke hobby’s deed u graag?”

“Waar gingen jullie vroeger heen op vakantie?”

“Wat zouden jongeren doen als ze geen telefoon hadden?”

Dit zijn enkele vragen die aan bod kunnen komen in het project dat Stichting Present West-Betuwe heeft opgezet, om in deze Coronatijd betekenisvolle contacten tussen ouderen en jongeren te laten ontstaan. Twee keer per week gaan vaste koppels op een afgesproken tijdstip met elkaar (beeld)bellen, over thema’s die beide leeftijdsgroepen aangaan. Een belcyclus zal zes tot acht weken duren en dat is lang genoeg om een meer dan oppervlakkig contact op te bouwen. Voor belangstellenden wordt het project na afloop desgewenst afgesloten met een live ontmoeting tussen alle deelnemers.

Werkt u met ouderen, of kent u ouderen die het leuk en verrijkend vinden om juist in deze tijd ook met jonge mensen van gedachten te wisselen? Bent u iemand die mee zou willen doen of kent u iemand van wie u denkt dat hij of zij dit zou waarderen en die u hierop attent kunt maken?
 Ben je ‘een jongere’ en vind je het leuk om van ouderen zelf te horen hoe anders het leven vroeger was? Begeleid je jongeren op school, binnen de kerk, een maatschappelijke organisatie of een sportclub: heb je interesse om mee te doen?

Voor meer informatie en aanmelding: neem telefonisch of per e-mail contact op met Josette Jansen, coördinator van Stichting Present West-Betuwe.

josette@presentwestbetuwe.nl  M: 06-1518009

Locatie

Geheel Culemborg